Anti-Graffiti Coating

Het team van Wallwizz werkt dagelijks aan de uitvoering van murals en specialistische schilderwerkzaamheden. Een veelgestelde vraag is dan ook hoe deze kunstwerken het beste te beschermen zijn tegen mogelijk toekomstig vandalisme.

De beste oplossing bestaat uit het aanbrengen van een zgn. anti-graffiticoating of een vergelijkbaar product. Deze coatings zorgen voor een transparante beschermlaag die het gehele werk egaliseert en een glad ogende, zijdematte finish geeft. Er treedt bescherming op tegen extreme weersomstandigheden, tegen aantasting door diverse factoren uit de omgeving en bovendien wordt de inwerking van UV-staling verminderd.

Omdat Wallwizz zeer begaan is met het uitvoeren van specialistisch schilderwerk, is het voor ons ook een pré om te zorgen dat er voor de juiste coating wordt gekozen; daar waar dit vaak mis gaat in de schildersbranche. Bij het coaten van muurschilderingen wordt in de gangbare praktijk vaak een externe partij ingezet die niet zorgvuldig informeert bij de kunstenaar welke materialen er precies gebruikt zijn. Het gevolg is dat er materialen gebruikt worden in een systeem dat niet compatible is met de eerder aangebrachte verflagen, waardoor de houdbaarheid van het eindproduct in het gedrang komt.

Daarnaast wordt het aanbrengen van deze coatings door externe partijen over het algemeen tegen een veel te hoge prijs gedaan. Uit ervaring blijkt dat Wallwizz binnen het totaalconcept van een project soms tot wel 50% kostenbesparend kan zijn op het gebied van coatings.

Wallwizz levert daar waar nodig altijd een technisch rapport. Daarmee brengen we in kaart of er m.b.t. tot vochtregulering bepaalde materialen wel of niet gebruikt mogen worden en eveneens welke coating daar het beste bij past. Op die manier bouwen we een kompleet systeem op waarbij een vochtregulerende verflaag nooit met een dichte coating afgesloten kan worden.

Mogelijke problemen zijn we daarmee altijd vóór en het afgeven van een technisch rapport mét garantie behoort daarmee tot de standaardaspecten van een nieuw project.